Onze medewerkers

 Judith Akkerman

 

Praktijkhouder, Logopedist en Equitherapeute

  

Om van je hobby je beroep te maken is iets geweldigs. Ik heb dit 7 jaar geleden mogen doen.
De kracht en het effect van het werken met mens en dier is erg bijzonder. Mijn eerste ervaring was
met een van onze Shetlanders en een volwassen man met autisme die zijn broer verloor na een
motorongeluk. Hij was niet in staat om daar met andere mensen over te spreken.
Binnen de dagbesteding had deze man de taak om de weide van de pony’s schoon te maken.
Met zichtbare spanning ging deze man met de kruiwagen en hark richting weide. Bij het openen van het hek, renden de pony’s alle kanten op. Hier schrok de man van en sloot het hek. De man zuchtte en openende het hek opnieuw. Dit keer kwam een van de pony’s naar de man toe. En duwde haar neus tegen de hand van de man. Waarop de man hartverscheurend begon te huilen en zijn armen om de hals van de pony sloeg. Zo hebben beide een paar minuten gestaan. Toen de man eenmaal tot rust was gekomen was het voor zijn begeleider mogelijk om een gesprek te beginnen.
Wat de man er uiteindelijk toe heeft geholpen om over zijn verdriet te spreken. Soms zijn woorden overbodig. Deze gebeurtenis heeft mij ertoe aangezet om eerst op kleine schaal, mijn pony’s in te zetten als onderdeel van de behandeling.
Wat ik erg belangrijk vind is jezelf blijven ontwikkelen, kansen zien en benutten, realistisch zijn, innoverend en professioneel handelen naar mens en dier. Daarom heb ik 4 jaar geleden de opleiding Equitherapie gedaan in Gent, België aan de Artevelde Hogeschool. Deze opleiding leert hoe je op diverse manieren zowel fysiotherapeutisch, psychologisch en orthopedagogisch naar de mens en zijn beperking kan kijken en vandaar uit een plan van aanpak kan maken. De combinatie logopedie en equitherapie sluiten goed op elkaar aan en zorgen voor een breed aandachtsgebied.
Uiteindelijk zijn de behandelingen zo’n succes geworden dat het team uitgebreid is met 3 collega’s. En dat wij onze werkzaamheden over diverse dependances kunnen uitvoeren.

 

Specialisatie:

 • Dyslexie
 • Sensorische Integratie (SI)
 • Kinderen met spraak- en taalproblemen (TOS)
 • Smith Magenis Syndrom (SMS)
 • ADHD
 • Autisme spectrum stoornis
 • PDD-NOS
 • RETT-syndroom
 • Niet tot nauwelijks sprekende kinderen

 Laura van der Horst

 

Logopediste

 

 

Laura is in juli 2016 afgestudeerd als logopedist en sinds augustus 2016 werkzaam bij Stap4Stap. Op haar negende is ze in contact geraakt met paarden. De liefde voor paarden en het stimuleren van communicatie van kinderen is hier perfect te combineren. Ze geniet ervan, als er een glimlach op het gezicht van de kinderen ontstaat. De kinderen gelukkig maken, waarbij er tegelijk een stapje vooruit wordt gemaakt in de ontwikkeling geeft haar veel voldoening. Ze is gemotiveerd om kinderen zo goed mogelijk te helpen met het paard als co-therapeut.

 

Specialisatie:

 • Logopedie
 • Kinderen met spraak- en taalproblemen (TOS)
 • Smith Magenis Syndrom (SMS)
 • Autisme spectrum stoornis
 • Niet tot nauwelijks sprekende kinderen

 Joleine Ros

 

Logopediste

 
Joleine heeft in haar tweede en vierde jaar van haar opleiding logopedie stage gelopen bij Stap4Stap. Ze is in 2019 afgestudeerd en is meteen na haar stage blijven werken bij Stap4Stap. Het werk met cliënten in combinatie met de paarden vindt zij iets heel bijzonders. Joleine rijdt al vanaf haar negende jaar paard en haalt er veel plezier uit om haar hobby te kunnen combineren met haar werk. Ze vindt het dan ook erg mooi om te zien als de cliënt hier evenveel uit kan halen als zijzelf. Op die manier wordt leren leuk!

 

 

 

Sandra Veldmeijer

 

Communicatie en administratie Info@stap4stap.nl

06-34098882

 

Sinds 2016 ben ik werkzaam bij Stap4Stap. Begonnen als vrijwilliger bij Judith en nu werkzaam op kantoor als contactpersoon en administratief medewerkster. De afgelopen jaren heb ik verschillende opleidingen gedaan om mij verder te ontwikkelen. Onder andere sportmassage voor mensen, maar ook voor paarden en de opleiding pedagogiek. Daarnaast ben ik al bijna 20 jaar “besmet” met het paardenvirus en actief in meerdere disciplines binnen de paardensport. De samenwerking tussen mens en paard vind ik fantastisch. Een open en eerlijke communicatie. Ik hoop u in de toekomst met deze open vorm van communicatie te kunnen  helpen bij al uw vragen en aanmeldingen.

 


Wij zouden het leuk vinden als u Stap4Stap zou volgen op Facebook.


info@stap4stap.nl  -  Stap4Stap b.v.   -   Stadsring 157a   -   3817 BA Amersfoort